Vård & Omsorg

Vård & Omsorg arbetar i team med olika professioner med att ge samordnat stöd och service till äldre och personer med funktionsnedsättning i Lidköping.
Vi arbetar aktivt med vår värdegrund. Den enskilde ska vara delaktig och ha inflytande över den hjälp han eller hon får. Vi har ett helhetsperspektiv i vårt arbete och utgår ifrån den enskildes resurser och förmågor.
Hos oss arbetar cirka 1500 tillsvidareanställda medarbetare, samt under året mellan 300-600 visstidsanställda medarbetare.

Söker du sommarjobb och vill göra skillnad – på riktigt?

Nu kan du söka sommarjobb inom Vård & Omsorg i Lidköpings kommun. Vi erbjuder tjänster inom hemvård, äldreboende, funktionsnedsättning. I utbyte erbjuder vi dig goda livserfarenheter och möjligheten att påverka våra brukares livssituation genom att skapa en meningsfull och trygg vardag. Du kommer bli en viktig pusselbit i samarbetet med kollegor, som värnar om att du som medarbetare ska trivas så bra som möjligt. Tillsammans kommer ni ge bästa möjliga service till våra brukare.

Arbetsuppgifter
Vårdpersonal jobbar för att ge brukare en så aktiv och meningsfull vardag som möjligt och ger det stöd och den hjälp de behöver. Du kan komma att arbeta på ett äldreboende, i hemvården eller i vår funktionshinderverksamhet, ex. gruppboende eller daglig verksamhet. Inom vården får du möjlighet att se världen genom någon annans ögon och skapa glädje, relationer och meningsfullhet. Brukarnas behov och önskemål styr din arbetsdag, vi är till för dem! Arbetsuppgifterna innebär; hjälp med alla vardagsuppgifter, ex. göra frukost, behjälplig vid måltider, personlig hygien som dusch och toalettbesök, ge mediciner, dokumentation, promenader och övriga hushållssysslor. Du sätter guldkant på tillvaron!

Kvalifikationer
Till våra semestervikariat har vi inget formellt krav på utbildning. Det är dock meriterande med avslutad eller pågående utbildning inom Vård och Omsorg eller Barn- och fritidsprogrammet inriktning socialt arbete. Erfarenhet av omvårdnadsarbete i äldreomsorg eller arbete med personer med fysisk/psykisk funktionsnedsättning är mycket positivt.

Har du avslutade studier inom Vård och Omsorg ska dessa betyg tillsammans med ditt betyg i svenska på gymnasial nivå bifogas din ansökan. Vid pågående studier inom Vård och Omsorg ska utdrag ur betygskatalogen bifogas ansökan. Ett utdrag får du via din utbildningsanordnare.

Dokumentation är en viktig del i arbetet, varför erfarenhet av detta är en fördel. För att undvika missförstånd behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift. Du är också bekväm med att använda datorn i arbetet.

För oss är det viktigt hur du är som person. För att trivas och göra ett bra jobb behöver du vara självständig, ta eget ansvar och vara en lagspelare med förmåga att samarbeta. Positivt förhållningssätt, känsla för service samt respekt och omtanke i alla relationer kännetecknar dig som söker. Jobb inom Vård & Omsorg passar dig som kan arbeta oregelbundna arbetstider och vill utföra ett värdefullt arbete.

Villkor
Vård & Omsorgs verksamheter finns lokaliserade på flera platser i Lidköpings kommun, centralt och utanför stadskärnan. Vi förutsätter att du kan ta dig till och från arbetet på egen hand, och för vissa av våra tjänster krävs körkort för bil med manuell växellåda eller att du kan cykla. På de flesta av våra enheter krävs det att du har fyllt 18 år. Det finns ett fåtal platser för minderåriga.

Semesterperioden för Vård & Omsorg är vecka 25 – 33, sökande som kan arbeta hela perioden prioriteras. Sysselsättningsgrad 75-100 %.

Arbetstiderna kan variera mellan dag, kväll, natt och helgtjänstgöring. Vissa verksamheter inom funktionsnedsättning har även journätter.

Övrigt
I vår verksamhet ska alla som anställs för arbete inom funktionshinderområdet enligt lag (2010:479) visa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten som ska användas hämtas på https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/belastningsregistret-barn-medfunktionsnedsattning/

Handläggningstiden är oftast 1-2 veckor och utdraget ska visas upp för anställande chef innan anställning. Beställ gärna ditt utdrag redan idag.

Vi kommunicerar oftast via e-post, men också via telefon. Tänk på att ange aktuella kontaktuppgifter i din ansökan och hålla koll på om vi har försökt att kontakta dig.

För ytterligare information kontakta Rekryteringsenheten via mailadress: rekryteringen@lidkoping.se

Vi hoppas att du vill arbeta hos oss och få en spännande och givande sommar. Vi jobbar med löpande urval och anställning, välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

Anställningsform Sunmmer job/Seasonal employment
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Antal lediga befattningar 500
Sysselsättningsgrad 75 % - 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer VON 2017/393
Kontakt
  • Madelaine Seger, 0510-77 17 89
  • Nicole Klemisch, 0510-77 14 91
  • Cecilia Bygghammar, 0510-77 12 55
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-77 00 00
Publicerat 2018-01-08
Sista ansökningsdag 2018-06-30

Return to job vacancies