Barn & Skola, Stenhammars förskola

Barn & Skola arbetar med ca 6 100 barn i åldrarna 1-16 år. Vår verksamhet omfattar förskola, pedagogisk omsorg, öppen förskola, förskoleklass, grundskola, fritidshem, grundsärskola, musikskola och fritidsgårdar.

Vill du vara med och skapa framtidstro för våra barn i Lidköping? Då vill vi att du fortsätter att läsa den här annonsen och tittar på vår film .

 

Stenhammars förskola är en större förskola med 5,5 avdelningar, 3 avdelningar för de äldre barnen 3-5 år och 2,5 avdelningar för de yngsta barnen 1-3 år.

På Stenhammars förskola arbetar avdelningarna nära varandra och tar ett gemensamt ansvar för barnen på förskolan. I den dagliga verksamheten arbetar vi tema inriktat och delar barnen i mindre grupper. Just nu deltar förskolan ett kommungemensamt utvecklingsprojekt med fokus på trygghet och lekro. I projektet ingår alla skolfromer från förskola till gymnasiet och har till syfte att ge barn/elever förutsättningar att uppleva trygghet och lekro/studiero genom hela sin utbildning. Detta genomsyrar våra teman och tillsammans med läroplanen övriga delar bildar det en helhet.

Vi söker 1-2 förskollärare till Stenhammars förskola.

Arbetsbeskrivning

Vi kan erbjuda dig varierande och utvecklande arbetsuppgifter där det finns stora möjligheter för dig att utvecklas i organisationen. Du kommer att få jobba i en stimulerande miljö med många kompetenta arbetskamrater. I Lidköpings förskolor har vi en hög andel legitimerade förskollärare.

Som förskollärare är du delaktig i den pedagogiska utvecklingen. Du kommer att ingå i en engagerad och mångsidig personalgrupp bestående av förskollärare och barnskötare. Vi ser fram emot att du berikar oss med just dina kunskaper, tankar och idéer för att skapa en rolig och lärorik förskola.

Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att planera, genomföra, dokumentera samt utveckla det pedagogiska arbetet. Du ser vikten av att alla i arbetslaget blir delaktiga och att ni arbetar som ett team. I syfte att utveckla lärandet hos barnen, reflekterar du tillsammans med dina kollegor över ditt och arbetslagets pedagogiska förhållningssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Du har kunskaper om läroplanens innehåll och känner att du kan bidra till verksamhetsutveckling tillsammans med kollegor i ett kollegialt lärande. Du har förmåga att skapa goda relationer med barn, medarbetare och föräldrar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av digitala verktyg och besitter kunskaper inom digitala lärprocesser men också erfarenhet att jobba med Natur och Teknik i förskolan, språkliga processer och normer och värden.

Villkor

1-2 tjänster tillsvidareanställning 75-100% med start i mars 2018.


Övrigt

I vår verksamhet måste alla som ska anställas för att arbeta med barn och unga, enligt lag (2000:873), visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten kan hämtas på www.polisen.se/Service. Det tar oftast mellan 1-2 veckor att få det hemskickat.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75-100 %
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer BSN 2017/465
Kontakt
  • Emma Friman, förskolechef, 0510-77 15 62
  • Elin Sundén, personalkonsult, 0510-77 02 08
  • Karin Gustafsson, personalkonsult, 0510-77 15 33
Facklig företrädare
  • Lärarförbundet, Ulrika Lindahl, 0510-77 00 80
Publicerat 2017-12-07
Sista ansökningsdag 2017-12-21

Return to job vacancies