Vård & Omsorg, Personlig assistans

Vård & Omsorg arbetar i team med olika professioner med att ge samordnat stöd och service till äldre och personer med funktionsnedsättning i Lidköping.
Vi arbetar aktivt med vår värdegrund. Den enskilde ska vara delaktig och ha inflytande över den hjälp han eller hon får. Vi har ett helhetsperspektiv i vårt arbete och utgår ifrån den enskildes resurser och förmågor.
Hos oss arbetar cirka 1500 tillsvidareanställda medarbetare, samt under året mellan 300-600 visstidsanställda medarbetare.

Söker du sommarjobb och vill göra skillnad – på riktigt?

Nu kan du söka sommarjobb inom Personlig assistans, Vård & Omsorg i Lidköpings kommun. Vi erbjuder goda livserfarenheter, och möjlighet att påverka en av våra brukares livssituation genom att skapa en meningsfull och trygg vardag. Du kommer bli en viktig pusselbit i samarbetet med kollegor, som värnar om att du som medarbetare ska trivas så bra som möjligt. Tillsammans kommer ni ge bästa möjliga service till våra brukare.

Arbetsuppgifter
Du arbetar för personer (brukare) som har en funktionsnedsättning, och som behöver hjälp att klara sin vardag. Du jobbar oftast med en brukare och följer den i dess dagliga liv. Brukare kan ha en eller flera assistenter. Som personlig assistent jobbar du för att ge brukaren en aktiv och meningsfull vardag och ge det stöd och hjälp brukaren behöver. Brukaren ska leva ett så självständigt liv som möjligt på sina villkor. Det innebär att brukarens behov och önskemål styr arbetet, vilket ställer krav på att du är flexibel och tillmötesgående.

Du hjälper till med alla vardagsuppgifter, ex. göra frukost, behjälplig vid måltider, personlig hygien som dusch och toalettbesök, ge mediciner, dokumentation, följer med på brukarens aktiviteter och övriga hushållssysslor.

Som personlig assistent får du möjlighet att se världen genom någon annans ögon och skapa glädje, relationer och meningsfullhet.

Kvalifikationer
Till våra semestervikariat har vi inget formellt krav på utbildning. Det är dock meriterande med avslutad/pågående utbildning inom Vård och Omsorg eller Barn- och fritidsprogrammet inriktning socialt arbete. Erfarenhet av omvårdnadsarbete (personlig assistent, äldreomsorg, arbete med personer med fysisk/psykisk funktionsnedsättning) är positivt.

Vid avslutade studier inom Vård och Omsorg ska dessa betyg tillsammans med ditt betyg i svenska på gymnasial nivå bifogas din ansökan. Vid pågående studier inom Vård och Omsorg ska utdrag ur betygskatalogen bifogas ansökan. Ett utdrag får du via din utbildningsanordnare.

Dokumentation är viktigt i arbetet, varför erfarenhet av det är en fördel. För att undvika missförstånd behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift. Du är bekväm med att använda datorn i arbetet.

För oss är det viktigt hur du är som person. För att trivas och göra ett bra jobb behöver du vara lyhörd, flexibel, lugn och trygg som person. Du behöver vara tydlig och konsekvent och ta ansvar för ditt arbete. Positivt förhållningssätt, känsla för service, respekt och omtanke i alla relationer kännetecknar dig som söker. Jobb som personlig assistent passar dig som kan arbeta oregelbundna arbetstider och vill utföra ett värdefullt arbete. Tillsättandet av tjänsten sker i samråd med brukaren.

Villkor
Våra brukare bor runt om i Lidköpings kommun, centralt och utanför stadskärnan. Vi förutsätter att du kan ta dig till och från brukaren på egen hand. Hos vissa brukare krävs körkort för bil med manuell växellåda. För att jobba som personlig assistent behöver du ha fyllt 18 år.

Semesterperioden för Vård & Omsorg är vecka 25 – 33, sökande som kan arbeta hela perioden prioriteras. Sysselsättningsgrad 75-100 %.

Arbetstiderna varierar mellan dag, kväll, natt och helgtjänstgöring. Det kan förekomma journätter.

Övrigt
I vår verksamhet ska alla som anställs för arbete inom funktionshinderområdet enligt lag (2010:479) visa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten som ska användas hämtas på https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/belastningsregistret-barn-medfunktionsnedsattning/

Handläggningstiden är oftast 1-2 veckor och utdraget ska visas upp för anställande chef innan anställning. Beställ gärna ditt utdrag redan idag.

Vi kommunicerar oftast via e-post, men också via telefon. Tänk på att ange aktuella kontaktuppgifter i din ansökan och hålla koll på om vi har försökt att kontakta dig.

För ytterligare information kontakta Rekryteringsenheten via mailadress: rekryteringen@lidkoping.se

Vi hoppas att du vill arbeta hos oss och få en spännande och givande sommar. Vi jobbar med löpande urval och anställning, välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

Anställningsform Sunmmer job/Seasonal employment
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Antal lediga befattningar 30
Sysselsättningsgrad 75-100 %
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer VON 2017/394
Kontakt
  • Nicole Klemisch, 0510-771491
  • Cecilia Bygghammar, 0510-771255
  • Madelaine Seger, 0510-771789
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-77 00 00
Publicerat 2018-01-08
Sista ansökningsdag 2018-06-30

Return to job vacancies