Vård & Omsorg

Vård & Omsorg arbetar i team med olika professioner med att ge samordnat stöd och service till äldre och personer med funktionsnedsättning i Lidköping.
Vi arbetar aktivt med vår värdegrund. Den enskilde ska vara delaktig och ha inflytande över den hjälp han eller hon får. Vi har ett helhetsperspektiv i vårt arbete och utgår ifrån den enskildes resurser och förmågor.
Hos oss arbetar cirka 1500 tillsvidareanställda medarbetare, samt under året mellan 300-600 visstidsanställda medarbetare.

Beskrivning
Vård & Omsorgs verksamhet är uppdelad i fyra olika områden - Nya respektive Gamla stadens äldreomsorg, Funktionsnedsättning och Övergripande verksamheter.
Varje område har en bemanningsansvarig som är direkt underställd områdeschefen. Den bemanningsansvarige arbetar tillsammans med enhetschefer och övriga medarbetare i området med såväl långsiktig bemanningsplanering som korttidsbemanning.

Vi söker nu en bemanningsansvarig till ett av våra områden som vill vara med och utveckla framtidens Vård & Omsorg i Lidköping.

Arbetsuppgifter
Som bemanningsansvarig kommer du, inom ett av de fyra verksamhetsområdena, i huvudsak arbeta med bemanningsplanering och rekrytering. I tjänsten förekommer även att hantera arbetsrättsliga och avtalsfrågor kopplade till bemanning och rekrytering. Du kommer regelbundet träffa enhetschefer och driva och stötta dem i ovanstående frågor.
Du kommer att vara arbetsledare och ha personalansvar för ca fyra enhetsadministratörer som arbetar med schemasamordning, vakanstillsättning och övrigt administrativt stöd till enhetschefer. Tillsammans kommer ni se till att områdets bemanning fungerar på bästa sätt.   
Du kommer rekrytera och vara ansvarig för de timavlönade medarbetare som finns i ditt verksamhetsområde.
Tillsammans med de bemanningsansvariga i övriga områden kommer du även arbeta med Vård & Omsorgs övergripande frågor. Det kan t.ex. vara marknadsföring, arbete mot skolor och studerande, semestervikariatsrekrytering och introduktionsprocessen. 
I bemanningsplanerings- och rekryteringsarbetet ingår det att aktivt arbeta i de datasystem vi har, bl.a. Personec, Time Care och Varbi.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har för uppdraget lämplig högskoleutbildning med inriktning mot personalområdet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömmer som likvärdig.
Du bör ha kunskap och erfarenhet av arbetsrätt och rekrytering, personaladministration och IT. Erfarenhet inom kommunal verksamhet och/eller Vård och omsorgsområdet är meriterande liksom tidigare erfarenhet av ledarskap.

Arbetet är självständigt och kräver god förmåga att kommunicera med såväl interna som externa kontakter.
Du bör ha lätt för att samarbeta, vara serviceinriktad, flexibel och trivas med administrativa arbetsuppgifter samt gilla ordning och reda. Du bör även ha god förmåga att driva, utveckla, prioritera och organisera varierande arbetsuppgifter i både detalj och helhet.
B-Körkort är ett krav.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer VON 2018/231
Kontakt
  • Mia Lindström, 0510-770216
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-77 00 00
Publicerat 2018-06-08
Sista ansökningsdag 2018-06-25

Return to job vacancies