Kommunstyrelsens verksamheter, Kansli

Beskrivning

Kommunstyrelsens verksamheter ansvarar för att bistå kommunstyrelsen med beslutsunderlag inom bland annat juridik, ekonomi, personal och samhällsfrågor. Förvaltningen svarar även för sekreterarskapet i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen och utför service i förhållande till förvaltningarna inom områdena redovisning, ekonomi, lön, IT- och kommunikation.

Kanslienheten har idag två kommunjurister som arbetar deltid med kommunövergripande juridisk rådgivning. Då efterfrågan ökar söker vi nu ytterligare en kommunjurist på deltid, för närvarande 60 %.

Arbetsuppgifter

I rollen som kommunjurist så kommer du att arbeta med tyngdpunkten inom offentliga rätten men arbetet kan även omfatta stöd i civilrättsliga frågor. Du utgör ett konsultativt stöd till kommunledning men även till förvaltningar och kommunala bolag. I uppdraget ingår allt från att stärka och stödja handläggare i juridiska frågor till att företräda kommunen inför domstol. Exempel på arbetsuppgifter kan vara rättsutredningar, avtalsskrivning samt att vara föredragande i nämnd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har jur.kand-examen och erfarenhet från juridiskt arbete, gärna inom kommunal eller annan offentlig verksamhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av att driva ärenden i domstol. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är också analytisk, serviceinriktad och pedagogisk. Du har förmågan att prestera kvalitativa rättsutredningar snabbt och effektivt, och du bör känna dig bekväm i att tidvis arbeta i ett högt arbetstempo. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Arbetsprov kan komma att tillämpas.

Provanställning kan bli aktuellt.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60 %
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/277
Kontakt
  • Christina Bjerke Versland, tf Kanslichef, 0510-776531
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel , 0510-770000
Publicerat 2018-06-07
Sista ansökningsdag 2018-06-21

Return to job vacancies