Barn & Skola, Förvaltningsteamet

Barn & Skola arbetar med ca 6 100 barn i åldrarna 1-16 år. Vår verksamhet omfattar förskola, pedagogisk omsorg, öppen förskola, förskoleklass, grundskola, fritidshem, grundsärskola, musikskola och fritidsgårdar.

Beskrivning

Lidköping - en välkomnande och hållbar kommun med barnens bästa skola för alla barn.

Nu söker vi en personalkonsult som vill vara med och arbeta brett med personalfrågor och bidra till verksamhetens utveckling. Du ingår i förvaltningsteamet vars uppgift är att ge stöd, service och inspiration till verksamheten. Här får du möjlighet till ett varierande arbete i en organisation där kreativitet, samarbete, lyhördhet och öppenhet är viktiga ledord i det dagliga arbetet.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara en av två personalkonsulter på Barn & Skola. Tillsammans ger ni kvalificerat stöd inom personalområdet till förvaltningens cirka 40 chefer. Du är direkt underställd barn - och skolchef och i det vardagliga arbetet har du ett nära samarbete med verksamhetschef. Rollen som personalkonsult är bred och du arbetar med mycket varierande arbetsuppgifter. Du stöttar cheferna genom ett konsultativit förhållningssätt i frågor som rekrytering, arbetsrätt, avtalstolkningar, rehabilitering, facklig samverkan och förhandlingar. I uppdraget ingår att hålla cheferna uppdaterade i det senaste inom personalområdet samt genomföra utbildningar och leda möten. Du deltar i förvaltningens Utvecklingsprojekt bemanning och rekrytering.

Tillsammans med personalkonsulter från övriga förvaltningar i kommunen är du med och driver, utvecklar och förändrar rutiner och arbetssätt för en kommungemensam personalpolitik.

Kvalifikationer

Högskoleexamen från Personalvetarprogram eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har minst tre års erfarenhet från kvalificerat HR-arbete. Meriterande är erfarenhet från arbete i offentlig verksamhet. Har du erfarenhet från pedagogisk verksamhet är det ett plus. 

Du är ansvartagande, initiativrik och engagerad som person. Du är tydlig och strukturerad. Du har en väl utvecklad förmåga att skapa relationer med människor. Du har ett driv och engagemang för att skapa rätt förutsättningar för verksamheten. Du kan sätta in saker i ett sammanhang och har förmågan att se helheter.

Du har goda kunskaper i tal och skrift på svenska. Du har god datavana och goda kunskaper i Office paketet.

Körkort för personbil.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Villkor

Heltid, tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträde augusti 2018.Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer BSN 2018/24
Kontakt
  • Gunilla Kindberg, barn- och skolchef, 0510-77 03 09
  • Karin Gustafsson, personalkonsult, 0510-77 15 33
  • Nils Svensson, personalchef, 0510 -77 01 87
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-77 00 00
Publicerat 2018-01-24
Sista ansökningsdag 2018-03-12

Terug naar vacatures