Barn & Skola, Margretelunds förskola

Barn & Skola arbetar med ca 6 100 barn i åldrarna 1-16 år. Vår verksamhet omfattar förskola, pedagogisk omsorg, öppen förskola, förskoleklass, grundskola, fritidshem, grundsärskola, musikskola och fritidsgårdar.
Margretelunds förskola ligger i ett vackert och bilfritt grönområde och med möjlighet till mycket ute-aktiviteter. Förskolan rymmer fyra avdelningar, med nya och väl genomtänkta lärmiljöer. Vi arbetar utifrån uppdraget i förskolans läroplan där våra värdeord, trygghet, gemenskap, glädje och utforskande är prioriterade. Nu fokuserar vi på tema olika-lika inom både värdegrundsarbete och inom kunskaper, utveckling och lärande. Vi har ett systematiskt kvalitetsarbete där vi utifrån läroplanens mål mäter nuläget i verksamhetens och utifrån det driver vi vårt utvecklingsarbete vidare.

Margretelunds förskola är nystartade och öppnade i mars 2017 och är byggd för att ta emot barn som behöver förskoleplats när våra andra förskolor inte kan ta emot. Trygghet och anknytning ligger till grund för vårt arbete på förskolan. Vi arbetar utifrån barns inflytande och delaktighet genom att ta tillvara och uppmärksammar våra olikheter och likheter genom att ta tillvara på olika kulturer och traditioner. Vi är en förskola för alla barn, lika och olika. Margretelunds förskolan är en tillfällig förskola med ett kontrakt på två år i dagsläget. Söker du hit får du möjlighet att vara med i ett spännande och kreativt uppbyggnads arbete där vi tillsammans på många olika sätt försöker bygga en förskola i framtiden.

Vill du vara med och skapa framtidstro för våra barn i Lidköping? Då vill vi att du fortsätter att läsa den här annonsen och tittar på vår film.

 

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder dig varierande och utvecklande arbetsuppgifter där det finns stora möjligheter för dig att utvecklas i organisationen. Du kommer att få jobba i en stimulerande lärmiljö med många kompetenta kollegor. I Lidköpings förskolor är vi stolta över vår höga andel legitimerade förskollärare.

Som förskollärare har du ett särskilt ansvar att driva pedagogiska utvecklingen. Du kommer att ingå i en engagerad och mångsidig personalgrupp bestående av förskollärare och barnskötare. Vi ser fram emot att du berikar oss med just dina kunskaper, tankar och idéer för att skapa en rolig och lärorik förskola.

Tillsammans med dina kollegor ansvarar du som förskollärare för att planera, genomföra, dokumentera samt utveckla det pedagogiska arbetet genom vårt systematiska kvalitetsarbete. Du ser vikten av att alla i arbetslaget blir delaktiga och att ni arbetar som ett team. I syfte att utveckla lärandet hos barnen, reflekterar du tillsammans med dina kollegor över ditt och arbetslagets pedagogiska förhållningssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Du har kunskaper om läroplanens innehåll och tar ansvar för att driva verksamhetsutveckling tillsammans med kollegor i ett kollegialt lärande. Du har förmåga att skapa goda relationer med barn, medarbetare och föräldrar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har förmågan att väva in läroplanens olika delar i vardagens arbete så som exempelvis digitala lärprocesser, natur och teknik, språkliga processer, matematik, estetiska lärprocesser och normer och värden.

Villkor
Tillsvidare 100 % med start 1 januari 2018.


Övrigt

I vår verksamhet måste alla som ska anställas för att arbeta med barn och unga, enligt lag (2000:873), visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten kan hämtas på www.polisen.se/Service. Det tar oftast mellan 1-2 veckor att få det hemskickat.

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer BSN 2017/372
Kontakt
  • Malin Hemberg, förskolechef, 0510-77 14 18
  • Karin Gustafsson, personalkonsult, 0510-77 05 33
  • Elin Sundén, personalkonsult, 0510-77 02 08
Facklig företrädare
  • Lärarförbundet, Ulrika Lindahl, 0510-77 00 80
  • Kommunal, Elisabeth Fröjdh, 0510-77 05 83
Publicerat 2017-09-26
Sista ansökningsdag 2017-10-31

Tilbake til ledige stillinger